KWF: Inloophuizen hebben het moeilijk

 

Als je een IPSO inloophuis binnenstapt voel je het meteen: ik ben hier welkom. De warme, huiselijke sfeer waarin je wordt ontvangen door mensen die weten wat de impact van kanker is, voelt als thuiskomen. 

 

Mensen bijstaan

Bij de 75 IPSO inloophuizen die ons land telt, kunnen mensen die direct of indirect met kanker te maken hebben terecht voor een goed gesprek, ontspanning (van schilderen tot yoga) of ondersteuning. Dit helpt om het leven met en na kanker beter te maken voor (ex)patiënten, naasten en nabestaanden.

 

In zwaar weer

Door de coronacrisis hebben inloophuizen het zwaar en dreigt sluiting. Denk aan financiële problemen, maar ook aan een tekort aan vrijwilligers. Alle hulp is nodig om ervoor te zorgen dat het inloophuis blijft bestaan.

 

Help mee

Vind jij het ook zo belangrijk dat het inloophuis openblijft? Je kunt op verschillende manieren helpen:

  1. Organiseer een actie en help het inloophuis geld op te halen

  2. Word vrijwilliger bij een inloophuis. Denk aan functies als:

  • Gastheer/-vrouw (je krijgt training aangeboden om je hierin te begeleiden)

  • PR/communicatie- Fondsenwerven- Bestuurder (ervaren)

Jouw bijdrage is onmisbaar. Heb je interesse in een vrijwilligersfunctie of wil je in actie komen? Kijk op de kaart welk inloophuis er bij jou in de buurt zit en neem via e-mail of per telefoon contact op. Je helpt direct mee aan een beter leven voor iedereen die met kanker te maken heeft.

Zoek een inloophuis

Alvast heel veel dank. Samen houden we het inloophuis open! 

Warme groet,

Patricia

Team Acties

KWF Kankerbestrijding