Prostaatkanker en andere prostaataandoeningen.

Prostaatkanker of misschien een andere ernstige aandoening, dat zal jou niet overkomen. Je leeft gezond dus…nee jij niet en als je iets voelt, dan ga je gewoon even naar de dokter. Uit ervaring weet ik bij prostaatkanker dat je eigenlijk niet echt iets voelt en pijn, daar heb je al helemaal geen last van. Dat je iets minder en misschien wat vaker moet plassen, nou dat zal wel bij de leeftijd horen.

Toch???

Bij elke soort van kanker is het heel belangrijk dat je er op tijd bij bent, maar waar moet je dan op letten en wanneer ga je dan naar de dokter? Bij pijn misschien? Ik kan je zeggen dat je bij pijn waarschijnlijk al te laat bent en wordt een levensverlengende behandeling gestart. Ik was er ook zo 1. Gewoon wachten en niet gelijk naar de dokter toe stappen. Na mijn behandeling echt lang schoon geweest. De vooruitzichten waren na zo`n lange tijd zeer gunstig ook al had ik een PSA van 13 en na mijn operatie een Gleason 9. Na 12 jaar was de schrik groot, mijn PSA ging van onmeetbaar maar meetbaar, liep langzaam op en was een bestraling toch weer noodzakelijk.

Mannen van Nederland en niet alleen de mannen maar ook de partners, let op en wacht niet te lang. Tegen de partners wil ik nog zeggen, stuur hem naar de dokter, ook al wil hij niet. Mannen praten liever niet over een probleem wat ook met hun jongeheer te maken heeft, maar te laat is te laat. Daar wil ik voor waarschuwen. Samen oud worden en van het leven genieten. Dat wil je zo lang mogelijk.

Kom langs bij het Inloophuis op de speciale bijeenkomsten of maak een afspraak zodat wij daar samen over kunnen praten. Hoe heb ik het ervaren, wat is de behandeling geweest en wat zijn de gevolgen bij zo`n behandeling. Het maakt je keuze wat makkelijker. Neem desnoods je partner en/of iemand die je wil ondersteunen mee. Iedereen is van harte welkom.

De koffie staat klaar.

Voor meer informatie kunt u onder andere terecht bij de prostaatkankerstichting en de Andros Clinics waar veel informatie te vinden is over behandelingen en gevolgen bij prostaatkanker.

Heb je vragen, mail naar prostaatproblemen@inloophuisdenhelder.nl.

Ga terug naar het begin