Zwemmen met het Inloophuis Den Helder

Kanker en de behandeling ervan hebben een grote impact op de lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Vroeger werd bij ziekte en vermoeidheid vaak rust voorgeschreven. Rust heeft echter als bijwerking dat de conditie nog verder achteruitgaat. Wetenschappelijk onderzoek leert dat voor mensen die ziek zijn (geweest) het juist belangrijk is te bewegen en de conditie voorzichtig en onder begeleiding weer op te bouwen. 

Belangrijk zijn ook de psychische aspecten van het (samen) bewegen. Het geeft zelfvertrouwen en doet de angst voor inspanning verdwijnen. 

  • In het water ben je vrij, je ervaart minder beperkingen en  je kunt de belasting op je spieren doseren. 

  • Maar bovenal is het genieten, want… bewegen is leven! 

  • Bewegen in groepsverband is plezierig én motiverend. 

  • Er is een gastvrouw/heer van het Inloophuis aanwezig, welke tijdens het zwemmen toezicht houdt.

  • Er wordt gezwommen in het instructiebad met een diepte van 1,3 meter.

Om te zwemmen dient u in het bezit te zijn van een zwemkaart. Deze kaart kunt u tegen en kleine vergoeding van €10,00, persoonlijk ophalen bij het Inloophuis Den Helder.

Met deze zwemkaart kunt u 10 keer gebruikmaken van het zwembad.

Het zwemmen is uitsluitend voor gasten van het Inloophuis.

Indien u bij ons bent ingeschreven kunt u zich hier aanmelden, opgave in het Inloophuis kan ook, of per telefoon 0223 747041.

Wandelen met Ria

Ria Verbruggen

Wandelen heeft een positieve invloed op je fysieke en mentale gesteldheid. Met andere woorden

fysieke inspanning biedt veelal geestelijke ontspanning. Zowel de beweging, de frisse lucht als de natuur met haar mooie kleuren en geuren hebben een positieve invloed op lichaam en geest. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit alleen te doen op momenten dat je graag alleen wilt zijn, om de dingen op een rijtje te zetten of juist afstand te nemen. Je kunt dit ook samen doen! Door in een groepje te gaan wandelen ontstaat er vaak een bijzondere dynamiek door de overeenkomsten en verschillen van ieder individu, een inspirerende ervaring.

Voordelen

Om te beginnen met een kopje koffie of thee. Dan naar buiten.  Afhankelijk van de wensen en de mogelijkheden kan er 10 minuten gewandeld worden of misschien wel een uur. Afhankelijk van de mogelijkheden, de wensen en het weer uiteraard.

Graag tot ziens,

Voor het wandelen, zie onze agenda. Opgeven bij de administratie telefonisch (0223 747041) of per mail