Welkom bij het Inloophuis Den Helder en omstreken.

Centrum voor leven met of na kanker.

In het Inloophuis bieden wij laagdrempelige ondersteuning voor mensen met of na kanker bij soms moeilijke periodes in het leven. Waarbij familie, hun kinderen, en hun eventuele nabestaanden van harte welkom zijn. Natuurlijk mag u ook uw vriend, vriendin of kennis meenemen.
Wij willen u graag rondleiden langs onze site en iets vertellen over het Inloophuis.

 

Inloophuis Den Helder.

Het Inloophuis is een centrum voor leven met of na een levensbedreigende ziekte. Wij bieden u een vertrouwde en warme omgeving, waar u onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje kunt maken. Waar u over wilt praten bepaalt u zelf. 

 

Alle gesprekken met onze vrijwilligers worden gedaan met inachtneming van alle privacyregels, onder strikte geheimhouding en zijn bij ons in vertrouwde handen. Niets moet. Over alles mag u praten, maar gewoon even binnenlopen voor een kopje koffie of thee is ook meer dan goed.

 

U kunt van ons verwachten dat wij een luisterend oor en troost bieden in soms moeilijke tijden. Wij weten dat praten over een levensbedreigende ziekte van u of een ander, vaak niet makkelijk is maar bij het Inloophuis gaat dat vanzelf en kunt u alles vertellen waar u het over wilt hebben.

 

Ook bieden wij onze gasten tal van mogelijkheden om te steunen en ontspannen. Hierbij kunt u denken aan o.a. zwemmen, massages enz. Lees meer hieronder in de volgende alinea, “Over onze site” of ga zelf opzoek op onze site.

Als u zelf zou willen zien wat wij zoals bij het Inloophuis doen en wat wij voor u of een ander zou kunnen beteken, kom langs of maak een afspraak. Binnenstappen, een praatje en koffie of thee zijn zonder kosten. Voor sommige activiteiten vragen wij een kleine bijdrage.

 

Over onze site.

Op onze site zijn diverse activiteiten, massages, kindermiddag en lotgenotencontacten te vinden, maar ook informatiebijeenkomsten, vaak georganiseerd door het Noordwest Ziekenhuis. Lees ook “Onze bezoekers vertellen over hun ervaring met de ziekte en de steun die ze van het Inloophuis hebben gekregen.

 

Wilt u ook uw ervaring delen, stuur dit dan op naar webbeheer@inloophuisdenhelder.nl. Na goedkeuring zal het op onze site te lezen zijn en krijgt u daar bericht van. Het bericht zal anoniem geplaatst worden. tenzij u dat anders wil.

 

Alvast bedankt voor uw bijdrage.

2 februari was het wereldkankerdag, waarbij het Inloophuis open stond voor iedereen die bij ons eens een kijkje wilde nemen.

 

Artikel afkomstig: NHD Helderse Courant van 3 februari 2024

from freepic.com

Op de kindermiddag kun je praten…

hoe het voor jou is om zo iets naars mee te maken en hoe andere kinderen daar mee omgaan. Opeens merk je dat je niet de enige bent en dat kan heel fijn zijn.

Dat praten doen we terwijl wij spelen of dingen maken met bijvoorbeeld verf en klei, koekjes bakken of samen naar buiten gaan. Het worden middagen waar je precies mag zijn zoals jij je voelt: bang, boos, blij of bedroefd. Of misschien wel allemaal dwars door elkaar. Dat is namelijk heel normaal als je zoiets ergs meemaakt.

De middag wordt begeleid door Danielle Meeuwsen van “Praktijk Daan” te Den Helder.

Heeft u ook wel het gevoel dat uw kind wel een steuntje in de rug nodig heeft. Meld u aan op telefoonnummer (0223) 747041, of klik op de foto voor meer informatie.

Magnetiseur??

Een magnetiseur is iemand met een meestal aangeboren gave, die via de handen levensenergie over brengt. Deze energie landt direct en in het moment. Verlicht pijn, en geeft kracht. Bij jong en oud, mens en dier. Hierdoor kan er echte verandering ontstaan in je gezondheid. Vooral het afnemen van stress valt op.

 

De energie behandeling gaat over de kleren heen. Je gaat er rustig bij liggen. Pijnplekken krijgen extra, maar elke behandeling is een totaalervaring. Jouw hele veld wordt gedaan.
Elk gezondheids probleem heeft een fysieke, psychische, emotionele of mentale oorzaak. Een magnetiseur werkt vooral aan de oplossing.
Zorg voor jezelf, doe het. Ontspan. Verandering is vlakbij. Geluk zit in een klein hoekje 😀.

 

Fastforward!

Mijn energetische praktijk startte in 1993. Ik was toen 34, en had een drukke baan in Den Haag. De energie drukte zich echter bij mij naar buiten. Ik had de praktijk naast mijn baan, ben opgeleid in dit vak door magnetiseur Ruud Jaspers en vele anderen en houd van de zee, de wind, het water, en de fiets!
Help mensen heel erg graag met mijn talent.

Nieuwsgierig?
Maak een afspraak bij het Inloophuis
(0223) 747041
of 

info@inloophuisdenhelder.nl

Lotgenoten borstkanker.

Elke tweede woensdagochtend van de maand. Gratis toegang met een kopje koffie of thee. Samen praten over ervaringen en steun bij elkaar vinden.

Zwemmers lunch

Iedere tweede dinsdag van de maand wordt er zwemmers lunch georganiseerd.

i.v.m. de ruimte en aankopen, graag van tevoren aanmelden

Klaar met je behandeling

Informeel lotgenoten voor vrouwen. Gezellig onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen delen. Lijkt u dat wat, meld u dan aan.

 

 

Klaar bent met je behandeling.

Lotgenoten voor vrouwen. Geen gevulde agenda meer met ziekenhuis afspraken. Maar wat nu, nog te moe om weer aan het werk te gaan.

 

Familieleden, vrienden, etc. Gaan weer aan het werk en die wil je niet meer lastig vallen. Dat kan een gevoel van eenzaamheid en onbegrip bij je oproepen. Maar je bent niet alleen er zijn heel veel mensen die het zelfde door maken.

 

Elke derde woensdag van de maand om 10:30 uur informeel Lotgenoten contact voor vrouwen. Gezellig onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen delen.

 

Lijkt u dat wat, meld u dan aan via

Info@inloophuisdenhelder.nl

Voor het goede doel

 • Plastic flessendoppen inzamelen. Het betreft harde/stevige doppen zoals b.v. van melkpakken. Met de opbrengst worden o.a. hulphonden voor mindervaliden mee gefinancierd
 • Inzameling borstprothese voor het goede doel door Stichting Prótesis de mama en verzorgt het transport naar Cuba

Wat wij u bieden:

 • Tekenen, schilderen en creatief schrijven

 • Mindfulness. Dit is tijdelijk gestopt.

 • Magnetiseur
 • Voet, hand, ontspanning en lichaamsmassage

 • Activiteiten als b.v. zwemmen

 • Ondersteuning voor mantelzorgers, nabestaanden

 • Lotgenoten contacten mannen met kanker- en borstkanker

 • Kindermiddag om ouders en het kind zelf te ontlasten, ontzien en ondersteunen

 • Thema`s verzorgt door specialisten van o.a. het NW-ziekenhuis, Omring en anderen

 • Gewoon binnenlopen voor een kopje koffie of thee mag ook

Over de site

Door op het menu bovenaan elke pagina te klikken, krijgt u vaak meerder keuzes en is meer informatie te lezen. Ook kunt u op een blauw gekleurde tekst klikken, zoals die in de tekst en op verschillende pagina`s van de site te vinden zijn. Maar ook vindt u op pagina`s knoppen waar u op kunt klikken. Hiermee gaat u rechtstreeks naar de betreffende informatie. Op de foto die daarvoor ingesteld is zal de muisaanwijzer veranderen in een handje. Dat geeft aan dat ook daar meer informatie te vinden is.

 

Er is veel informatie op de site te vinden zoals openingstijden in de agenda, beschreven als “Vrije inloop“. Wij zijn in afwachting van uw bezoek bij het Inloophuis voor een kopje koffie, thee en misschien een gesprek. U kunt het Inloophuis vinden op de Marsdiepstraat 621a of op het menutabblad Ons Inloophuis>Waar kan ik het Inloophuis vinden boven aan elke pagina.

 

Kunt u iets niet vinden of heeft u opmerkingen of informatie voor op, of over de site, laat het ons dan a.u.b. weten. (webbeheer@inloophuisdenhelder.nl)

 

Met vriendelijke groet, onze vrijwilligers.

Wat vindt u van ons?

Wij proberen ons best te te doen om u te ondersteunen en een luistert oor te bieden. Wij hopen dat u het een fijne ontmoeting vond, daarom vragen wij of u uw ervaring wilt delen. Let wel op, want dit is openbaar en dus door iedereen te lezen.

Uw ervaring helpt anderen om ook naar het Inloophuis te komen en steun te zoeken.

 

Alvast bedankt voor het schrijven van uw ervaring.

Onze openingstijden.

Elke dinsdag, woensdag en donderdag zijn wij geopend vanaf  10:15 tot 12:30 uur.

Indien u snel hulp nodig heeft of iets wilt bespreken, kunt u een afspraak maken voor ander dagen. U kunt ons elke dag bellen op telefoonnummer 0223 747041

Buiten openingstijden kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug. Ook kunt u de pagina “Contact” raadplegen.

Voor extra openingstijden of feestdagen raadpleeg onze agenda.

Onze website gesponsord door
Webhosting Ghost-Central Automatisering.

Voor onze openingstijden zie de agenda bovenaan deze pagina.

Adres

Marsdiepstraat 621 A

1784 AM Den Helder

Email

Info@inloophuisdenhelder.nl

Aanmelden? Alleen telefonisch.

Telefoon

(0223) 747041

Opmerkingen over- of informatie die u graag op onze website ziet. Klik dan hier voor meer informatie.

U kunt hier ook terecht voor het maken van uw (bijna gratis) website.