Hallo lieve gasten van het Inloophuis,

Op woensdag 12 juni kun je

nog een keer meedoen aan zo’n leuke creatieve workshop van docent Henny Geervliet!

Thema: Escher en ‘je eigen regel matige vlakvulling’.

Huh?? Klinkt moeilijk??
Het is eenvoudiger dan je denkt.

Gewoon meedoen!

Kleine bijdrage: € 5

Bel om je op te geven:

0223-747041.

Nieuw in Den Helder!

Rouwen is iets dat bij
het leven hoort.

Het Nabestaanden Café wordt op zondag 23 juni a.s gelanceerd in het Inloophuis Den Helder!

 

Inloop: 14 uur
Start: 14.30
Einde: 16 uur
Locatie: Inloophuis, Marsdiepstraat 621a, Den Helder
De toegang is gratis.

 

Dit wordt mede mogelijk gemaakt door Monuta. Het Nabestaanden Café is een café waar themabijeenkomsten plaats vinden voor mensen die een naaste hebben verloren. Bedoeld om steun te geven, steun te krijgen.

 

Dit is de eerste keer. Wil je hieraan deelnemen?
Aanmelden kan bij Liesbeth Hogervorst
Whatsapp: 06-51647532
E-Mail: liesbethhogervorst@inloophuisdenhelder.nl

 

Bij elke volgende bijeenkomst wordt een ander thema gekozen. Inzicht en informatie, en het uitwisselen van ervaringen is ons doel. Het Nabestaandencafé is een initiatief van Monuta en Inloophuis Den Helder. Rouwen is iets dat bij het leven hoort.
Het gaat over liefde en verbinding en het
verlies ervan, over wanhoop en hoop,
over kwetsbaarheid en kracht.‘
(Uit: Maes, J. & Modderman, H. Handboek Rouw)

 

Elk mens maakt het in zijn leven mee. De manier waarop
we het beleven, de manier waarop we er een antwoord
op geven is echter voor ieder anders.  Belangrijk is dat
mensen in rouw gezien en gehoord worden, dat je op je 
eigen wijze mag rouwen en dat daar begrip voor is. Met het nabestaandencafé willen we een plek bieden waar
• mensen met een rouw- en verlieservaring steun
en een luisterend oor kunnen vinden
in een warme, veilige omgeving.

 

• aan de hand van een thema informatie en inzicht wordt gegeven in wat rouwen kan betekenen
in de praktijk van alledag.


 

• ruimschoots gelegenheid is om elkaar te ontmoeten,
ervaringen uit te wisselen, en
her- en erkenning te vinden in elkaars verhalen.

 

De bijeenkomsten van het Nabestaanden Café worden
inhoudelijk voorbereid en georganiseerd door
vertegenwoordigers van:
Monuta, Inloophuis Den Helder.

 

Bij elke bijeenkomst is een vaste gastvrouw of -heer aanwezig en
een aantal vrijwilligers van de verschillende organisaties.

 

Zie ook het artikel uit de HC van 11 januari verderop op deze pagina, of klik hier

Wat vindt u van ons?

Wij proberen ons best te te doen om u te ondersteunen en een luistert oor te bieden. Wij hopen dat u het een fijne ontmoeting vond, daarom vragen wij of u uw ervaring wilt delen. Let wel op, want dit is openbaar en dus door iedereen te lezen.

Uw ervaring helpt anderen om ook naar het Inloophuis te komen en steun te zoeken.

 

Alvast bedankt voor het schrijven van uw ervaring.

Welkom bij het Inloophuis Den Helder en omstreken.

Centrum voor leven met of na een levensbedreigende ziekte.

In het Inloophuis bieden wij laagdrempelige ondersteuning voor mensen met een ernstig levensbedreigende ziekte bij soms moeilijke periodes in het leven. Waarbij familie, hun kinderen, en hun eventuele nabestaanden van harte welkom zijn. Natuurlijk mag u ook uw vriend, vriendin of kennis meenemen.
Wij willen u graag rondleiden langs onze site en iets vertellen over het Inloophuis.

Inloophuis Den Helder.

Het Inloophuis is een centrum voor leven met of na een levensbedreigende ziekte. Wij bieden u een vertrouwde en warme omgeving, waar u onder het genot van een kopje koffie of thee een praatje kunt maken. Waar u over wilt praten bepaalt u zelf. 

Alle gesprekken met onze vrijwilligers worden gedaan met inachtneming van alle privacyregels, onder strikte geheimhouding en zijn bij ons in vertrouwde handen. Niets moet. Over alles mag u praten, maar gewoon even binnenlopen voor een kopje koffie of thee is ook meer dan goed.

U kunt van ons verwachten dat wij een luisterend oor en troost bieden in soms moeilijke tijden. Wij weten dat praten over een levensbedreigende ziekte van u of een ander, vaak niet makkelijk is maar bij het Inloophuis gaat dat vanzelf en kunt u alles vertellen waar u het over wilt hebben.

Ook bieden wij onze gasten tal van mogelijkheden om te steunen en ontspannen. Hierbij kunt u denken aan o.a. zwemmen, massages enz. Lees meer hieronder in de volgende alinea, “Over onze site” of ga zelf opzoek op onze site.hands, holding, smartphone

Als u zelf zou willen zien wat wij zoals bij het Inloophuis doen en wat wij voor u of een ander zou kunnen beteken, kom langs of maak een afspraak. Binnenstappen, een praatje en koffie of thee zijn zonder kosten. Voor sommige activiteiten vragen wij een kleine bijdrage.

Over onze site.

Op onze site zijn diverse activiteiten, massages, kindermiddag en lotgenotencontacten te vinden, maar ook informatiebijeenkomsten, vaak georganiseerd door het Noordwest Ziekenhuis. Lees ook “Onze bezoekers vertellen over hun ervaring met de ziekte en de steun die ze van het Inloophuis hebben gekregen.

Wilt u ook uw ervaring delen, stuur dit dan op naar webbeheer@inloophuisdenhelder.nl. Na goedkeuring zal het op onze site te lezen zijn en krijgt u daar bericht van. Het bericht zal anoniem geplaatst worden. tenzij u dat anders wil.

Alvast bedankt voor uw bijdrage.

Elkaar ontmoeten met een lach en een traan

Marian Joustra. Foto RedMousev artikel Noordhollandsdagblad editie Helder courant van donderdag 11 januari 2024

DEN HELDER Een Inloophuis is er wel in Den Helder, een nabe-staan-dencafé echter nog niet. Toch hebben beide veel raakvlakken met elkaar. Marian Joustra, uitvaartondernemer bij Monuta, wil zich sterk maken voor zo’n café. Om te beginnen in het Inloophuis maar later wellicht op andere locaties.

Jan Ambriola

„Monuta bestaat nu honderd jaar en zij vroegen aan hun franchisenemers een initiatief in te dienen dat gehonoreerd zou worden met vijfhonderd euro indien het haalbaar zou zijn”, zegt Joustra. ,,Als vrijwilliger ben ik relatiebeheerder bij het Inloophuis en ik kwam met het idee voor een nabestaandencafé, mede ook omdat Den Helder dat niet heeft. Die vijfhonderd euro startgeld heb ik geschonken aan Christine Blok, de voorzitter van het Inloophuis. Dat moet de basis gaan vormen voor de oprichting van het café.

„We zagen na corona de gang naar het Inloophuis wat terugnemen en toen dacht ik: waarom kan deze locatie niet gebruikt worden als nabestaandencafé? In de toekomst zou het mogelijk uitgebreid kunnen worden naar wijkcentra of andere vrijwilligersorganisaties binnen het sociaal domein. Andere uitvaartondernemingen kunnen misschien aansluiten als daar behoefte naar is.

Rouwen

Maar zou er überhaupt behoefte zijn aan een nabestaandencafé? „Dat heb ik vanuit mijn vakgebied wel degelijk gemerkt”, gaat Joustra verder. „Na de uitvaart heb ik met nabestaanden een afrondend gesprek maar meestal begint het rouwen dan pas echt en komt het verdriet over het verlies van een dierbare hard binnen. Hoe fijn zou het zijn om dit te kunnen delen met lotgenoten en gelijkgestemden. Het leven voor de nabestaanden gaat na de dood door maar vaak moet er voor hen opnieuw structuur in worden aangebracht. Het is domweg niet meer hetzelfde leven als voorheen met vaste waarden en zekerheden. Mensen hebben soms de behoefte om bij de hand genomen te worden en vinden het fijn als er serieus naar hen geluisterd wordt in hun rouwproces met hun daarbij behorende verdriet. Ik ben ervan overtuigd dat door de onderlinge uitwisseling van ervaringen, die uiteraard raakvlakken met elkaar hebben, mensen herkenning en erkenning vinden in elkaars verhalen.

Nabestaanden klinkt ’zwaar’ maar café juist weer ’luchtig’. Daarom mag er ook ruimte zijn voor een lach en een traan. Het is de bedoeling om iedere zes weken het café te openen. We denken dan aan de zondagmiddag tussen twee en vier.

Bezinning

Persoonlijk vind ik de zondagmiddag ook zo’n moment in de week waar plaats is voor bezinning maar ook een moment om samen te komen en te praten met elkaar over hetzelfde onderwerp, vervolgt Joustra. ,,Er zal steeds een ander thema zijn en een gastspreker of ervaringsdeskundige zal uitgenodigd worden. Aan de hand van dat thema zal informatie en inzicht gegeven worden wat rouwen betekent in de praktijk van alle dag. Het moet vooral laagdrempelig zijn, net als het Inloophuis. Een afspraak maken is niet nodig en de koffie en thee staan klaar.

Prikbord.

2 februari was het wereldkankerdag, waarbij het Inloophuis open stond voor iedereen die bij ons eens een kijkje wilde nemen.

Artikel afkomstig: NHD Helderse Courant van 3 februari 2024

Wat is yin yoga? 

De meeste vormen van yoga zijn dynamische, actieve sessies die bedoel zijn om slechts de helft van ons lichaam te laten werken, namelijk de gespierde helft, de ‘yang’ weefsels. Yin yoga maakt het mogelijk dat we aan de andere helft kunnen werken, de diepere ‘yin’ weefsels van onze gewrichten, diepe fasciale banden en zelfs onze botten. Al onze weefsels zijn belangrijk en hebben het nodig om getraind te worden zodat we een optimale gezondheid kunnen bereiken.

 

Yin yoga houdt de yin weefsels (gewrichten, banden en bindweefsel) in het lichaam gezond. Waar je bij yang yoga je spieren aanspant, wil je in yin yoga juist je spieren ontspannen. Zo kan de energie van de meer oppervlakkige lagen van het lichaam (de yangweefsels) naar de diepere lagen toe bewegen (de yinweefsels). 

 

Yinweefsel, zoals bindweefsel, heeft meer tijd nodig in een houding, omdat het veel stugger is dan bijvoorbeeld spierweefsel. Daarom blijf je in yin yoga voor langere tijd in een houding. 

 

Door rustig in de houding te komen en de houdingen minimaal drie tot vijf minuten vast te houden, wordt het bindweefsel langzaam opgerekt en gehydrateerd. Tegelijkertijd stimuleer je de energielijnen die door het bindweefsel lopen, zodat energie weer vrij kan gaan stromen. 

 

Yin yoga:

– Is statisch en verstillend

– Gaat om overgave

– Geeft ruimte in lichaam en geest

– Helpt spanning en stress los te laten

– Is meditatief en ontspannend

 

Doordat het tempo van een yin les langzaam is, is deze yogavorm ook geschikt voor mensen die een uptempo les fysiek niet aankunnen of voor mensen die net met yoga beginnen. Yin yoga kan echter mentaal erg uitdagend zijn, doordat de houdingen langere tijd worden vastgehouden. Onderschat hierom het volgen van een yin yogales zeker niet en weet dat het een uitdagende les kan zijn, zeker wanneer je erg snel afgeleid bent en/of een rusteloze aanleg hebt. 

 

Hoe vaker je de lessen volgt, hoe meer je zal leren om te ontspannen in de houdingen en hoe minder afgeleid je zult raken

 

We hopen u te ontvangen

Hoe vertel ik het mijn kinderen

Thema Kinderen van ouders die ziek zijn.

Vooraankondiging, hoe vertel ik nu mijn kinderen dat ik ziek ben en hoe ervaren mijn kinderen dit gesprek. Op deze avond vertelt Daniélle hierover. Ook zal 1 van de jonge bezoekers van de kindermiddag laten weten hoe hij dat ervaren heeft en wat zijn gevoelens hierbij zijn geweest. 

U kunt zich alvast opgeven bij de adminstratie van het Inloophuis telefoon: (0223) 747041 Zie de contactgegeven onderaan deze pagina.

Op de kindermiddag kun je praten…

hoe het voor jou is om zo iets naars mee te maken en hoe andere kinderen daar mee omgaan. Opeens merk je dat je niet de enige bent en dat kan heel fijn zijn.

Dat praten doen we terwijl wij spelen of dingen maken met bijvoorbeeld verf en klei, koekjes bakken of samen naar buiten gaan. Het worden middagen waar je precies mag zijn zoals jij je voelt: bang, boos, blij of bedroefd. Of misschien wel allemaal dwars door elkaar. Dat is namelijk heel normaal als je zoiets ergs meemaakt.

 

De middag wordt begeleid door Danielle Meeuwsen van “Praktijk Daan” te Den Helder.

 

Heeft u ook wel het gevoel dat uw kind wel een steuntje in de rug nodig heeft. Meld u aan op telefoonnummer (0223) 747041, of klik op de foto voor meer informatie.

Zwemmers lunch

Iedere tweede dinsdag van de maand wordt er zwemmers lunch georganiseerd.

i.v.m. de ruimte en aankopen, graag van tevoren aanmelden

 

Lotgenoten borstkanker.

Elke tweede woensdagochtend van de maand. Gratis toegang met een kopje koffie of thee. Samen praten over ervaringen en steun bij elkaar vinden.

Over de site

Door op het menu bovenaan elke pagina te klikken, krijgt u vaak meerder keuzes en is meer informatie te lezen. Ook kunt u op een blauw gekleurde tekst klikken, zoals die in de tekst en op verschillende pagina`s van de site te vinden zijn. Maar ook vindt u op pagina`s knoppen waar u op kunt klikken. Hiermee gaat u rechtstreeks naar de betreffende informatie. Op de foto die daarvoor ingesteld is zal de muisaanwijzer veranderen in een handje. Dat geeft aan dat ook daar meer informatie te vinden is.

 

Er is veel informatie op de site te vinden zoals openingstijden in de agenda, beschreven als “Vrije inloop“. Wij zijn in afwachting van uw bezoek bij het Inloophuis voor een kopje koffie, thee en misschien een gesprek. U kunt het Inloophuis vinden op de Marsdiepstraat 621a of op het menutabblad “Ons Inloophuis>Waar kan ik het Inloophuis vinden” boven aan elke pagina.

 

Kunt u iets niet vinden of heeft u opmerkingen of informatie voor op, of over de site, laat het ons dan a.u.b. weten. (webbeheer@inloophuisdenhelder.nl)

 

Met vriendelijke groet, onze vrijwilligers.

Voor het goede doel

 • Plastic flessendoppen inzamelen. Het betreft harde/stevige doppen zoals b.v. van melkpakken. Met de opbrengst worden o.a. hulphonden voor mindervaliden mee gefinancierd
 • Inzameling borstprothese voor het goede doel door Stichting Prótesis de mama en verzorgt het transport naar Cuba

Wat wij u bieden:

 • Tekenen, schilderen en creatief schrijven

 • Mindfulness. Dit is tijdelijk gestopt.

 • Magnetiseur
 • Voet, hand, ontspanning en lichaamsmassage

 • Activiteiten als b.v. zwemmen

 • Ondersteuning voor mantelzorgers, nabestaanden

 • Lotgenoten contacten mannen met kanker- en borstkanker

 • Kindermiddag om ouders en het kind zelf te ontlasten, ontzien en ondersteunen

 • Thema`s verzorgt door specialisten van o.a. het NW-ziekenhuis, Omring en anderen

 • Gewoon binnenlopen voor een kopje koffie of thee mag ook

Onze openingstijden.

Elke dinsdag, woensdag en donderdag zijn wij geopend vanaf  10:15 tot 12:30 uur.

Indien u snel hulp nodig heeft of iets wilt bespreken, kunt u een afspraak maken voor ander dagen. U kunt ons elke dag bellen op telefoonnummer 0223 747041

Buiten openingstijden kunt u uw naam en telefoonnummer inspreken. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug. Ook kunt u de pagina “Contact” raadplegen.

Voor extra openingstijden of feestdagen raadpleeg onze agenda.

 

 

Klaar bent met je behandeling.

 

Lotgenoten voor vrouwen. Geen gevulde agenda meer met ziekenhuis afspraken. Maar wat nu, nog te moe om weer aan het werk te gaan.

 

Familieleden, vrienden, etc. Gaan weer aan het werk en die wil je niet meer lastig vallen. Dat kan een gevoel van eenzaamheid en onbegrip bij je oproepen. Maar je bent niet alleen er zijn heel veel mensen die het zelfde door maken.

 

Elke derde woensdag van de maand om 10:30 uur informeel Lotgenoten contact voor vrouwen. Gezellig onder het genot van een kopje koffie of thee ervaringen delen.

 

Lijkt u dat wat, meld u dan aan via

 

Info@inloophuisdenhelder.nl

Magnetiseur??

Een magnetiseur is iemand met een meestal aangeboren gave, die via de handen levensenergie over brengt. Deze energie landt direct en in het moment. Verlicht pijn, en geeft kracht. Bij jong en oud, mens en dier. Hierdoor kan er echte verandering ontstaan in je gezondheid. Vooral het afnemen van stress valt op.

 

De energie behandeling gaat over de kleren heen. Je gaat er rustig bij liggen. Pijnplekken krijgen extra, maar elke behandeling is een totaalervaring. Jouw hele veld wordt gedaan.
Elk gezondheids probleem heeft een fysieke, psychische, emotionele of mentale oorzaak. Een magnetiseur werkt vooral aan de oplossing.
Zorg voor jezelf, doe het. Ontspan. Verandering is vlakbij. Geluk zit in een klein hoekje 😀.

 

Fastforward!

Mijn energetische praktijk startte in 1993. Ik was toen 34, en had een drukke baan in Den Haag. De energie drukte zich echter bij mij naar buiten. Ik had de praktijk naast mijn baan, ben opgeleid in dit vak door magnetiseur Ruud Jaspers en vele anderen en houd van de zee, de wind, het water, en de fiets!
Help mensen heel erg graag met mijn talent.

 

Nieuwsgierig?
Maak een afspraak bij het Inloophuis
(0223) 747041
of 

info@inloophuisdenhelder.nl

Onze website gesponsord door
Webhosting Ghost-Central Automatisering.

Voor onze openingstijden zie de agenda bovenaan deze pagina.

Adres

Marsdiepstraat 621 A

1784 AM Den Helder

Email

Info@inloophuisdenhelder.nl

Aanmelden? Alleen telefonisch.

Telefoon

(0223) 747041

Opmerkingen over- of informatie die u graag op onze website ziet. Klik dan hier voor meer informatie.

U kunt hier ook terecht voor het maken van uw (bijna gratis) website.