Kindermiddag lang4
 
 

Op de kindermiddag kun je praten hoe het voor jou is om zo iets naars mee te maken en hoe andere kinderen daar mee omgaan. Opeens merk je dat je niet de enige bent en dat kan heel fijn zijn.

Dat praten doen we terwijl wij spelen of dingen maken met bijvoorbeeld verf en klei, koekjes bakken of samen naar buiten gaan. Het worden middagen waar je precies mag zijn zoals jij je voelt: bang, boos, blij of bedroefd. Of misschien wel allemaal dwars door elkaar. Dat is namelijk heel normaal als je zoiets ergs meemaakt.

 

Voor de ouders: Het Inloophuis Den Helder heeft een Kindergroep voor kinderen van 8 – 12 jaar van familieleden met kanker of een andere levensbedreigende ziekte. Door in contact te komen met leeftijdsgenoten die hetzelfde doormaken herkennen kinderen gevoelens en kunnen deze delen met elkaar. Vaak geeft dat zowel troost als opluchting. Daarnaast is het vooral de bedoeling de kinderen een paar uur plezier te bieden.

 

De middag wordt begeleid door Danielle Meeuwsen van “Praktijk Daan” te Den Helder en een vrijwilliger Renske de Winter. Danielle begeleid volwassenen en kinderen die te maken hebben met een (aankomend) verlies. De middagen vinden plaats in het Inloophuis Den Helder aan de Marsdiepstraat 621 a. Het is belangrijk dat u uw kind van tevoren aanmeldt omdat er per middag maximaal 5 kinderen kunnen deelnemen.  In het inloophuis is een flyer met informatie aanwezig.

 

Wanneer?

 

Raadpleeg de agenda. Telefonische opgave vooraf is noodzakelijk. (0223) 747041