Tekenen en schilderen bij het Inloophuis Den Helder

Het is heerlijk om creatief en kunstzinnig met elkaar bezig te zijn. Creëren maakt iets in je wakker, het laat je verrassen. De begeleiding is op heel persoonlijke basis. Er wordt gekeken wat je graag wilt en wat je mogelijkheden zijn. Daarbij worden ook nieuwe ideeën zoals b.v. materiaalgebruik aangereikt. Er wordt gezegd: dat is niets voor mij omdat ik dat nooit heb gedaan. Dit is toch een kans om het te proberen……wie weet! (Lies)

 

Als er een kunstwerk ontstaat zijn we allemaal blij, maar ons doel is de spanning van je af schilderen. En weer heerlijk ontspannen naar huis gaan. Er ontpopt zich iets nieuws, dat niet meer te stoppen is, meer rust, gedrevenheid, nieuwsgierigheid, enthousiasme en sprankeling. Dat… en nog veel meer, is de kracht van schilderen. Daarom brengen wij graag de kracht van schilderen over op degenen die zich op een vrijere manier willen uiten. De kracht van schilderen helpt je bij het ontdekken en laten stromen van persoonlijke creativiteit. De basis is: niets moet, alles mag en is goed. Als je los kunt laten, dat iets mooi moet worden en het schilderen puur voor je eigen plezier is. Dan zal je zien dat het heel gemakkelijk kan zijn om je te uiten. Als je altijd al hebt willen schilderen maar nooit hebt gedurfd, dan is dit het uitgelezen moment om je aan te melden. Het accent ligt niet op het maken van een mooi eindproduct, maar op de ervaring. Niet het aanleren van technieken, maar het ontdekken en het ontwikkelen van je eigen creativiteit staat centraal.

Het nieuwe hip: Handwerken

wool, shop, hobby

 

Wat we willen realiseren is een gezellige ochtend waarin we gaan handwerken!

Je kunt je eigen werk meenemen, maar we kunnen ook gezamenlijk iets gaan maken. Vrijheid, blijheid. Dit overleggen we de eerste keer dat we bijeen zijn. Onder het genot van een kopje koffie/thee even gezellig bijkletsen en kijken of er iets uit onze handen komt. Hoe leuk kan het zijn. In Alkmaar wordt gezegd: “Beppen en breien”. 

 

Kom gezellig langs en doe mee!

 

Raadpleeg onze agenda voor de dagen en aanvangstijden.